Švestkové knedlíky

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Počet porcí: 4


Suroviny:
250 g brambory vařené
300 g mouka hrubá
3 lžíce mléko polotučné
2 ks vejce
1 lžička sůl
750 g švestky
80 g máslo
50 g cukr moučka
50 g mák mletý


Postup:
Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. V míse je smícháme s moukou a solí, přilijeme mléko s rozšlehanými vajíčky a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverce a zabalíme do nich švestky. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě podle velikosti přibližně 5 až 7 minut. Když vyplavou, necháme je v sítu okapat. Uvařené okapané knedlíky posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Rady a tipy na knedlíky

Chcete aby se vám knedlíky opravdu dokonale povedli? Podívejte se na osvědčené tipy a rady a staňte se profesionálem!

více informací »



Nemáte v čem vařit? Nezoufejte!

hrnec

Každá hospodyňka ví, že bez pořádného kuchyňského nadobí nelze připravit žádný pokrm.

Koupit hrnec