Švestkové knedlíky
Doba přípravy: 30 minutDoba vaření: 10 minut
Počet porcí: 4
Suroviny:
250 g brambory vařené
300 g mouka hrubá
3 lžíce mléko polotučné
2 ks vejce
1 lžička sůl
750 g švestky
80 g máslo
50 g cukr moučka
50 g mák mletý
Postup:
Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. V míse je smícháme s moukou a solí, přilijeme mléko s rozšlehanými vajíčky a vypracujeme těsto. Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverce a zabalíme do nich švestky. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě podle velikosti přibližně 5 až 7 minut. Když vyplavou, necháme je v sítu okapat. Uvařené okapané knedlíky posypeme mletým mákem a moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.